Párizs környékén

Őrizetbe vették a francia katona elleni támadás gyanúsítottját

Őrizetbe vették szerdán Párizs környékén a francia katona elleni támadásnak egyik feltételezett elkövetőjét. A katonát nyakon szúrták egy késsel.

2013.05.29 08:43MTI

A nyomozás első információi alapján az őrizetes egy 22 éves férfi, aki "három vagy négy éve hagyományos, sőt, radikális iszlamista" - közölte egy meg nem nevezett forrás. 

A férfit mégsem tartják számon dzsihádistaként - tette hozzá Manuel Valls belügyminiszter. A fiatalember szerepelt korábban a rendőrségi nyilvántartásban, de csak kisebb köztörvényes bűncselekmények, mint például lopás miatt - közölte egy rendőrségi forrás. 

A katonát vasárnap szúrták nyakon, miközben a Vigipirate nevű terrorellenes program keretében járőrözött a főváros Défense negyedében.

A támadásról köztéri kamerák felvételt készítettek, amelyeken tisztán kivehetők a bűncselekmény körülményei. A képeken látszik egy szatyor is, amelyet a támadó hagyott el, és amelyben egy kést és egy palackot találtak. Utóbbiak alapján jutottak a feltételezett tettes nyomára, azonosították a talált DNS-nyomokat a 22 éves férfiéval - közölte a rendőrségi forrás. 

Az illetőt a Párizstól nyugatra elterülő Yvelines megye La Verriere nevű kisvárosában fogták el. Az ennek hatására történő esetleges további bűncselekmények elkerülése érdekében a rendőrség a környéken fokozta a biztonsági intézkedéseket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.