Terrorcselekmény

Három őrizetbe vétel Londonban a katonagyilkosság után

A világszerte megdöbbenést keltő gyilkosságot két nigériai származású, brit állampolgárságú muszlim fanatikus követte el.

2013.05.26 07:36MTI

Három gyanúsítottat vett őrizetbe a brit rendőrség szombaton Londonban a hét közepén elkövetett brutális katonagyilkosság kapcsán.

A Scotland Yard bejelentése szerint egy 24 és egy 28 éves férfit egy londoni házban, míg egy 21 évest az utcán vették őrizetbe. Állampolgárságukat egyelőre nem közölték.

Két merénylő szerdán a délkelet-londoni Woolwich kerületben gépkocsijával felhajtott a járdára, szándékosan elütött egy katonát, a 25 éves Lee Rigbyt, majd a sérültet késekkel és húsvágó bárdokkal összekaszabolta, és a holttestet az úttestre dobta.

A világszerte megdöbbenést keltő gyilkosságot két nigériai származású, brit állampolgárságú muszlim fanatikus követte el. A két tettes, Michael Adebolajo és Michael Adebowale a bűncselekmény után megvárta a nagy erőkkel kiérkező fegyveres rendőri egységeket, és a kivonuló rendőrökre is rátámadtak, akik több lövéssel megsebesítették őket.

A brit kormány terrorcselekménynek minősítette a támadást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.