Boríték, tölténnyel

Berlusconi-per: halálos fenyegetéseket kapott a ügyész

Az ügyészség a hírügynökséggel azt közölte, hogy egy olyan borítékot is küldtek a címére, amely a halálos fenyegetés mellett két töltényt tartalmazott.

2013.05.24 07:57MTI

Halálos fenyegetéseket kapott a Silvio Berlusconi volt miniszterelnök ellen a milánói bíróságon zajló, úgynevezett Ruby-per ügyésze. Az egyik legnevesebb olasz ügyésznek számító Ilda Boccassini a napokban kiskorú prostitúcióra való kényszerítéséért és hivatali hatalommal való visszaélésért összesen hat év börtönbüntetést kért Berlusconira.

Az ANSA olasz hírügynökség péntekre virradó éjjel arról számolt be, hogy Ilda Boccassini az elmúlt hetekben számos, név nélküli fenyegető levelet kapott. Az ügyészség a hírügynökséggel azt közölte, hogy egy olyan borítékot is küldtek a címére, amely a halálos fenyegetés mellett két töltényt tartalmazott.

A levelek többségét kézzel írták. Bocassini korábban is kapott fenyegetéseket, azok azonban jelentősen megszaporodtak azóta, hogy a múlt hét elején Berlusconira börtönbüntetés kiszabását kérte, és indítványozta a volt kormányfő egész életre szóló eltiltását közhivatal viselésétől.

Az ügyész május 13-án öt évet kért a hivatali hatalommal való visszaélés miatt, egy évet pedig a kiskorú prostituáltatásáért. "Nincs kétség, Rubynak szexuális kapcsolata volt Berlusconival, és ebből a lány anyagi hasznot húzott " - fogalmazott bírósági beszédében Boccassini, aki szerint Berlusconi tudta, hogy Szívtipró Ruby, vagyis a marokkói származású Karima el Mahrough a történtek idején kiskorú volt.

Ruby és Berlusconi kapcsolatára 2010 májusában derült fény, amikor Rubyt lopásért letartóztatták. Az akkori kormányfő személyesen telefonált a milánói idegenrendészetre a lány szabadon engedése érdekében. Silvio Berlusconi arra hivatkozott, hogy Ruby Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök unokahúga.

Berlusconival tagadta, hogy tudta, Ruby kiskorú. Azt állította, villájában nem szexpartik, hanem "elegáns" vacsorák zajlottak. Ruby is nyilatkozott, tagadva, hogy szexuális kapcsolata lett volna Berlusconival. Azt elismerte, hogy Berlusconitól egy év alatt 57 ezer euró "segítséget" kapott.

A perben a védőügyvéd június 3-án mond beszédet, a bírósági ítélet június 24-én várható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.