Siíta kisebbség

Iránnak kémkedhettek - letartóztattak tíz embert Szaúd-Arábiában

Szaúd-Arábia és a többi perzsa-öböli arab monarchia azzal vádolja Iránt, hogy a síita iszlám köztársaság kívülről tüzeli az öbölbeli országokban élő síita kisebbségeket.

2013.05.21 17:42MTI

Letartóztattak tíz embert Szaúd-Arábiában azzal a gyanúval, hogy Iránnak kémkedtek - közölte kedden a szaúdi belügyminisztérium.

A gyanúsítottak közül ketten külföldiek, egyikük libanoni, a másik török állampolgár.

A mostani letartóztatások ahhoz a márciusi hatósági akcióhoz kapcsolódnak, amelyben 18 embert tartóztattak le - köztük egy iráni állampolgárt - szintén azzal a gyanúval, hogy Irán javára kémkedtek.

A szaúdi belügyi tárca közlése szerint a gyanúsítottak "pénzért információkat és dokumentumokat gyűjtöttek fontos (szaúd-arábiai) helyszínekről", és ezeket átadták az iráni titkosszolgálatoknak.

Irán visszautasította Rijád állításait. A szaúdi vádak "teljesen alaptalanok, ismétlődő forgatókönyvet követnek, és belföldi használatra készültek" - közölte a teheráni külügyminisztérium.

Szaúd-Arábia és a többi - szunnita uralkodóház által irányított - perzsa-öböli arab monarchia azzal vádolja Iránt, hogy a síita iszlám köztársaság kívülről tüzeli az öbölbeli országokban élő síita kisebbségeket, mesterségesen táplálva a feszültséget az érintett országokban, különösen Bahreinben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.