"A gép már többször is repült"

Putyinnak helikopter-leszállóhelyet építettek a Kremlben

Helikopter-leszállóhelyet építettek a Kremlben Vlagyimir Putyin orosz elnök számára.

2013.05.17 00:37MTI

Az új létesítmény miatt egyesek aggódnak az elnöki hivatalként is szolgáló történelmi épületegyüttes templomainak és palotáinak épsége miatt.
   
"Elkészült a helikopter-leszállóhely, a gép már többször is repült" – mondta Dmitrij Peszkov szóvivő orosz hírügynökségi jelentések szerint.
   
Pjotr Csumakov, az autósok jogvédő szervezetének képviselője a gazeta.ru hírportálon örömét fejezte ki a bejelentés kapcsán, mert az elnöki konvoj elhaladásakor életbe lépő forgalomkorlátozás rendszerint hatalmas dugókat okoz az érintett, amúgy is zsúfolt moszkvai utcákon.
   
A Kreml múzeumegyüttesének igazgatója, Jelena Gagarina, a világ első űrhajósának, Jurij Gagarinnak a lánya, azonban aggódik amiatt, hogy a repülések miatt esetleg megrongálódnak a történelmi épületek.
   
Gagarina a RIA-Novosztyi hírügynökségnek elmondta, ellenezte leszállóhely első tervezett helyszínét, az ugyanis túl közel lett volna az épületekhez, és a vibráció, valamint a helikopter okozta szélrohamok megrongálhatták volna a műemlékeket.
   
"A helyszínt az épületekre gyakorolt esetleges hatások függvényében választottuk ki" – mondta az elnöki szóvivő, aki szerint a helikopter semmilyen kárt nem okoz a Kremlben.
   
Dmitrij Medvegyev kormányfő már március óta helikopteren jár a kormány székhelyére, a Fehér Házba, amely Moszkva egy másik kerületében helyezkedik el.
   
Putyin és Medvegyev is hatalmas, Moszkva környéki hivatalos rezidencián lakik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.