Véletlenül felkerült egy bűnözői névjegyzékre

Putyint letartóztathatták volna a finn határon

Putyin nevét az Éjszakai Farkasok nevű motoros bandához fűződő állítólagos kapcsolatai miatt vették fel a listára.

2013.04.10 18:26MTI

Vlagyimir Putyin orosz elnök neve tévedésből rákerült egy finnországi titkos listára, amelyen veszélyes bűnözőket tartanak nyilván, és amelynek alapján letartóztathatták volna őt a határon - közölte a finn rendőrség.

Az MTV3 finn televízió szerdán arról számolt be, hogy Putyin nevét az Éjszakai Farkasok nevű motoros bandához fűződő állítólagos kapcsolatai miatt vették fel a listára, noha Finnországban semmiféle bűncselekménnyel sem gyanúsítják.

Az országos rendőrhatóság szóvivője, Robin Lardot viszont az AP amerikai hírügynökséget úgy tájékoztatta, hogy tévedésből szerepelt az orosz államfő neve a listán, és már el is távolították onnan. A rendőrség vizsgálja, hogyan történhetett meg a tévedés - tette hozzá a szóvivő, de további részleteket nem volt hajlandó közölni.

A listán lévő neveket csak néhány csúcsszintű vezető ismeri. Putyin lajstromba vétele kínos diplomáciai zavart okozhat a kétoldalú kapcsolatokban - jegyezte meg az AP.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.