Többen meghaltak

Tornádók pusztítottak Texasban

Többen meghaltak és mintegy százan megsérültek helyi idő szerint szerda éjjel Texas államban, amelynek több megyéjén forgószelek söpörtek végig. Videókkal!

2013.05.16 10:51MTI
Fotó: MTI

Az amerikai szövetségi állam északi részén fekvő Tarrant, Hood, Dallas és Parker megyékben pusztított a forgószél. 

Legkevesebb hárman meghaltak, és számos ház összedőlt Hood megye mintegy 8 ezer lakosú Granbury városában - idézte a USA Today című lap Roger Deeds megyei seriffet. Mintegy százan megsérültek, köztük többen súlyosan, volt, akinek a végtagját amputálni kellett - mondta a seriff. "Hetvenötre tehető a teljesen összedőlt házak száma - tette hozzá Deeds. - Ilyen súlyos (forgószél) már jó ideje nem volt errefelé." 

Kathy Jividen, a megyei seriff hivatalának szóvivője elmondta: a helyi hatóságok még szerda éjjel elkezdtek járni házról házra, keresve a sérülteket, hogy segítsenek nekik. Iskolabuszokat küldtek a tornádó sújtotta körzetekbe, hogy azok is részt vegyenek a rászorulók kimenekítésében. 

Az USA meteorológiai szolgálatának jelentése szerint csütörtök reggelig Texas 32 megyéjében volt érvényben a forgószélriadó.

Granbury sem úszta meg

View more videos at: http://nbcdfw.com.

Károk Cleburne-ben

View more videos at: http://nbcdfw.com.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.