Emberéleteket követeltek

Tornádó és viharok tomboltak az Egyesült Államok délkeleti részén

Heves viharok és tornádók sújtották szerdán az Egyesült Államok délkeleti részét: emberéleteket követeltek, és jelentős anyagi károkat is okoztak.

2013.01.31 07:21MTI

A zord időjárás elsősorban Georgia államban okozott súlyos gondokat, de Tennessee-ben és más térségbeli államokban is tombolt a vihar, egészen az ország középső részén fekvő Missouriig.
   
Adairsville körzetében a 160 kilométer/órát is meghaladta a szél sebessége, a vihar ott autókat borított fel, fákat csavart ki, és számos épületben is súlyos károkat okozott. Egy összeomlott ház maga alá temetett egy embert, aki életét vesztette. A másik áldozat halálát egy gyökerestül kicsavart fa okozta. Kilenc embert kisebb sérülésekkel kórházba szállítottak a viharok nyomán.
   
Több ezer háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás. Egy főutat is le kellett zárni ideiglenesen.
   
A amerikai meteorológiai szolgálat az érintett térségben riasztást adott ki a viharok miatt.
   
Az Egyesült Államokban tornádó utoljára tavaly júniusban követelt emberéletet - a részletes jegyzőkönyvek készítésének kezdete, 1950 óta ilyen hosszú idő még nem telt el tornádó okozta haláleset nélkül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.