Mianmar

Hajóbaleset a Bengáli-öbölben: sokan eltűntek

Felborult és elsüllyedt egy 100-150 muzulmán rohingyát szállító hajó hétfőn késő este Mianmar nyugati partjai közelében, a Bengáli-öbölben és sokan eltűntek.

2013.05.14 09:23MTI

Sziklazátonyra futott a hajó, miután elhagyta a Rakhajn szövetségi állambeli Pauktau kikötőjét - mondta el kedden Kirsten Mildren a Humanitárius Ügyek Koordinációs Irodájától (OCHA).

Az utasok, akik egy közeledő ciklon elől menekültek, táborlakók voltak, akik a felekezetközi erőszakcselekmények miatt korábban elveszítették otthonukat, és most egy másik táborba próbáltak átjutni a ciklon érkezése előtt - tette hozzá.
   
Mintegy 140 ezren élnek rögtönzött táborokban a nyugati Rakhajn államban, ahol a tavalyi összecsapások a rakhajn etnikumhoz tartozó buddhisták és a muzulmán rohingyák között mintegy kétszáz ember halálát okozták.

A helyi hatóságok az utóbbi napokban elkezdték a többségükben rohingya táborlakók áttelepítését, attól tartva, hogy a túlzsúfolt táborok nem tudnak majd ellenállni a várható időjárási viszontagságoknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.