11 halott

Halálos hajóbaleset Indonéziában - megfulladtak a zenészek

A hatalmas hullámok miatt elsüllyedt egy zenészeket szállító csónak az indonéziai Bali partjainál, a balesetben legkevesebb 11 ember meghalt, 14 eltűntet pedig a hatóságok továbbra is keresnek.

2011.09.21 09:26MTI

A hagyományőrző ütőhangszer-együttes Nusa Penida szigetére tartott, ahol egy hamvasztási szertartáson léptek volna fel. A kis csónakon összesen 36 ember utazott, 11 embert a hatóságoknak már sikerült kimenteniük.

Indonézia több mint 17 ezer szigetével a világ legnagyobb szigetcsoportja, és a hevenyészett biztonsági előírások miatt gyakoriak az ehhez hasonló tengeri balesetek.

A szerdán szerencsétlenül járt csónak például jócskán túlterhelve indult el a kikötőből, és a fedélzetén nem voltak mentőmellények.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.