A hajnali órákban

Öngyilkos merénylők robbantottak Maliban

Három öngyilkos merénylő robbantotta fel magát péntek hajnalban egy katonai ellenőrzőpont közelében Mali északi részén.

2013.05.10 18:24MTI

A Gossi városban történt robbanásokban az öngyilkos merénylőkön kívül nem halt meg senki, csupán két mali katona sebesült meg. 

A támadóknál flakonokba rejtett robbanóanyag volt, amely első pillantásra víznek látszott. Egy negyedik támadó egy katonai tábornál próbált volna robbantani a városban, de a biztonsági erők időben észrevették és lelőtték. Radikális iszlamista harcosok több mint egy éve vetették meg lábukat Mali északi részén, miután tavaly márciusban Bamakóban katonai puccsot hajtott végre a hadsereg egy része. 

Januárban francia katonák ezrei érkeztek Maliba, hogy felszámolják az iszlamisták hátországát. A franciáknak viszonylag gyorsan sikerült visszaszorítaniuk az iszlamistákat, de ez utóbbiak jelezték: ezentúl öngyilkos merényletekkel is próbálkoznak majd, hogy így álljanak bosszút a beavatkozásért. 

A Mozgalom a Nyugat-afrikai Dzsihád Egységéért nevű szervezet például februárban bejelentette: több kamikaze is harcba készül "a hitetlenek és cinkosaik" ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.