A detonáció egy piacon történt

Öngyilkos merénylet Észak-Maliban, halottak

Öngyilkos robbantásos merényletben meghalt három afrikai békefenntartó pénteken Mali északi részén.

2013.04.13 08:20MTI

A detonáció egy piacon történt Kidal városában, a fővárostól, Bamakótól 1500 kilométerre északkeletre. Három csádi katona vesztette életét, négy másik és több civil megsebesült.
   
Január vége óta állomásoznak csádi és francia katonák a sivatagi városban, hogy távol tartsák a radikális iszlamista lázadókat. A településen több öngyilkos merénylet történt azóta, hogy a francia erők kiszorították Észak-Maliból az iszlamista fegyvereseket.
   
Csád már 30 katonáját vesztette el Maliban.
   
Négyezer francia katona állomásozik az észak-afrikai országban, Párizs szeretné a kontingens létszámát ezer főre csökkenteni az év végéig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.