Választási csalás?

"Demokráciát" - 50 ezren tüntettek Malajziában

A malajziai főváros egyik stadionjában rendezett megmozduláson több mint 50 ezren vettek részt. A tüntetők a demokrácia helyreállítását követelték.

2013.05.09 05:31MTI

A rendőrségi tiltás ellenére megtartotta tiltakozó nagygyűlését szerda este Kuala Lumpurban a malajziai ellenzék, amely súlyos választási csalásokkal vádolja a kormányzó Nemzeti Frontot. A malajziai főváros egyik stadionjában rendezett megmozduláson több mint 50 ezren vettek részt. A tüntetők a demokrácia helyreállítását követelték. Anwar Ibrahim, a három pártból álló ellenzéki szövetség vezetője előző nap jelentette be, hogy tiltakozó kampányt indítanak a szerinte meghamisított választási eredmények miatt, amelyek révén újabb öt évig hatalmon maradhat a több mint fél évszázada kormányon lévő koalíció.

A szerda esti megmozdulás a tervezett kampány első akciója volt. Malajziában vasárnap rendezték a választásokat. Az egy nappal később közzétett eredmények szerint a kormányzó Nemzeti Front 133 képviselői helyet szerzett a 222 fős parlamentben. Az ellenzék szerint a front választási csalásokhoz folyamodott hatalma megőrzése érdekében. Najib Razak miniszterelnök elutasította az ellenzék vádjait, és azt állította, hogy a szavazás során semmifajta törvénytelenség nem történt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.