A tiltás ellenére

Malajziai választás - az ellenzék mégis megtartja nagygyűlését

A rendőrségi tiltás ellenére megtartja szerda estére tervezett nagygyűlését a malajziai ellenzék, amely súlyos választási csalásokkal vádolja a kormányzó Nemzeti Frontot.

2013.05.08 12:00MTI

Iszmail Omar malajziai rendőrfőnök arra figyelmeztetett szerdán, hogy a meghirdetett ellenzéki rendezvény törvénybe ütközik, mivel a szervezők nem tartották be az ilyenkor szükséges eljárásokat. "Az engedély nélküli felvonulás, amelynek indulatkeltés a célja, illegális" - szögezte le a rendőrfőnök.
   
Egy ellenzéki vezető azonban közölte, a tiltás ellenére megtartják a helyi idő szerint este nyolc órára tervezett nagygyűlést a kiszemelt helyszínen, egy Kuala Lumpur-i stadionban, hogy Anwar Ibrahim, az ellenzék vezetője kifejthesse, milyen szabálytalanságok történtek a hét végén megtartott választásokon, és mit kíván tenni a továbbiakban.
   
Anwar Ibrahim kedden jelentette be, hogy ellenzéki mozgalmat indít a szerinte meghamisított választási eredmények miatt, amelyek révén újabb öt évig hatalmon maradhat a több mint fél évszázada kormányon lévő koalíció. Közölte, hogy szerda este tartják meg a híveket toborzó kampányindító nagygyűlést, de utcai tüntetések nem lesznek.
   
A hétfőn közzétett választási eredmények szerint a kormányzó Nemzeti Front 133 képviselői helyet szerzett a 222 fős parlamentben. Az ellenzék szerint a Nemzeti Front választási csalásokhoz folyamodott hatalma megőrzése érdekében, de a párt ezt tagadja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.