Többen megsebesültek

Szíriából leadott lövésektől halt meg egy török rendőr a határon

Szíriai területről leadott lövésektől meghalt egy török rendőr, és még hatan megsebesültek csütörtökön a török-szíriai határ akcakalei átkelőjénél.

2013.05.02 20:18MTI

"Vaktában tüzet nyitottak a túloldalról. Megsebesült három rendőrünk, valamint két katona és két civil is" - mondta el Abdülhakim Ayhan, Akcakale polgármestere az NTV török hírtelevíziónak. Az egyik rendőr kórházi források szerint utóbb belehalt sebesülésébe. 

A délkeleti Sanliurfa tartományban lévő török határváros polgármestere nem tudta megmondani, hogy ki követte el a támadást. Hozzátette azonban, hogy előzőleg kisebb összetűzés volt a határon szíriaiakkal, akiket a török illetékesek nem engedtek belépni az országba. 

A szíriai határ közvetlen közelében fekvő Akcakale már korábban is megszenvedte a Szíriában zajló polgárháborús harcokat. Tavaly októberben szíriai aknagránátok csapódtak be a kisvárosban, öt civil halálát okozva. A török tüzérség válaszul több órán át lőtte a szíriai hadsereg állásait.

Az Akcakaléval átellenben lévő szíriai települést, Tell-Abjadot szeptember közepe óta a damaszkuszi rezsim megdöntéséért harcoló Szabad Szíriai Hadsereg lázadói ellenőrzik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.