Új-Mexikó

Késsel támadt egy mise résztvevőire

Egyelőre nem tudni, mi vezetett a támadáshoz, és még az sem világos, hogy kapcsolatban állt-e Capener az áldozatokkal, vagy rendszeresen látogatta-e a szóban forgó templomot. Santa Fe érseke, Michael Sheehan közleményben fejezte ki részvétét az áldozatoknak és családjaiknak.

Késsel megsebesítette egy férfi a vasárnapi mise több résztvevőjét az új-mexikói Albuquerque egyik katolikus templomában - mondta el a rendőrség vasárnap este.

A 24 éves Lawrence Capenert a hívők ártalmatlanná tették, majd átadták a kiérkező rendőröknek. A támadásban négy ember - köztük a kórusvezető és egy fuvolás - könnyebben megsebesült, őket kórházban kezelik - mondta el Robert Gibbs, az albuquerque-i rendőrség szóvivője.

Egyelőre nem tudni, mi vezetett a támadáshoz, és még az sem világos, hogy kapcsolatban állt-e Capener az áldozatokkal, vagy rendszeresen látogatta-e a szóban forgó templomot. A fiatal férfit a rendőrség kihallgatta, és várhatóan vádat emelnek ellene. Santa Fe érseke, Michael Sheehan közleményben fejezte ki részvétét az áldozatoknak és családjaiknak. Sheehan elszomorítónak nevezte az eseményeket, amelyekre 30 éves szolgálata alatt eddig nem volt példa.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.