Az oktatási reformot ellenzik

Pártirodákban törtek-zúztak feldühödött tanárok Mexikóban

Az összes nagy politikai párt irodáiban törtek-zúztak az oktatási reform miatt dühödten tiltakozó tanárok szerdán Mexikó nyugati államában, Guerreróban.

2013.04.25 07:52MTI

A szövetségi állam kongresszusa előző nap hagyta jóvá az oktatási reformot, amelyet Enrique Pena Nieto elnök már korábban aláírt.
   
A döntésen feldühödött tanárok Chilpancingo városban számítógépeket és bútorokat törtek össze, ablakokat törtek ki, a politikusokat bíráló feliratokat festettek a falra, helyenként tüzet is okoztak. Sem a kormányzó Intézményes Forradalmi Párt, sem a konzervatív Nemzeti Akciópárt, sem pedig a baloldali Demokratikus Forradalmi Párt helyiségeit nem kímélték.
   
Az oktatási reform egyebek között szigorítja a tanárokkal szembeni elvárásokat és rendszeressé teszi teljesítményük mérését. Az oktatók azóta folytatnak tiltakozó akciókat a jogszabály ellen, hogy februárban az államfő aláírta azt. Az elmúlt hetekben több ízben útakadályt emeltek például a Mexikóvárosból Acapulcóba vezető autópályán.
   
A szerdai akciók nyomán személyi sérülést nem jelentettek. A rendőrség távol tartotta magát az eseményektől.

Fotó: MTI


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.