A világ legveszélyesebb országa

Hondurasban másfél óránként lelőnek egy embert

Minden 87 percben életét veszti egy ember lőfegyvertől a közép-amerikai Hondurasban, főleg az egyre hevesebb drogháború következtében.

2013.04.11 10:49MTI

A 100 ezer lakosra jutó 91,6 gyilkossággal Honduras a világ legveszélyesebb országa az ENSZ Kábítószer- és Bűnözésellenes Irodájának (Unodoc) adatai szerint. (Összehasonlításul: Németországban mindössze 0,8 emberölés jut 100 ezer lakosra egy év alatt.)
   
A közép-amerikai országban folyamatosan nő az emberölések száma 2005 óta, amikor még "csak" 2417 ember vált gyilkosság áldozatává. Tavaly 7172 embert lőttek le.
   
Hondurasban fiatalok bandái, az úgynevezett marák vívnak évek óta elkeseredett küzdelmet a busásan jövedelmező fegyver- és drogpiac újrafelosztásáért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.