A túlélőket más fegyintézetekbe viszik át

Több mint 350 holttest: pokol a hondurasi börtönben

Több mint 350 holttestet szállítottak a hondurasi börtöntűz után a főváros, Tegucigalpa halottasházaiba.

2012.02.16 12:15MTI

Ezt közölte helyi idő szerint szerda este a rendőrség, hozzátéve, hogy az áldozatok száma 377-re emelkedhet.
   
A legfrissebb adatok szerint 475 fogoly élte túl a pusztító tüzet a Tegucigalpától mintegy száz kilométerre fekvő Comayagua város túlzsúfolt börtönében, őket más fegyintézetekbe viszik át - közölte Pompeyo Bonilla közbiztonsági miniszter.
   
Porfirio Lobo köztársasági elnök háromnapos gyászt rendelt el. Bejelentette, hogy az azonosított tetemeket visszaszállítják a közép-hondurasi városba, a gyászoló családoknak pedig koporsót és pénzt ígért a temetéshez.
   
A tűz okának kiderítését célzó vizsgálat két nyomon folyik: az egyik verzió szerint egy rab gyújtogathatott, míg a másik változat szerint rövidzárlat keletkezhetett. Comayagua legfeljebb ötszáz férőhelyes börtönében 850-nél több embert tartottak fogva a tűzvész idején. Néhány fogolynak a zűrzavart kihasználva sikerült megszöknie.
   
Az ENSZ szerint Hondurasban a legnagyobb a gyilkosságok aránya, s a latin-amerikai ország 24 fegyháza igencsak túlzsúfolt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.