Használni próbálta a fegyverét

Amerikai ügynökök öltek meg egy drogcsempészt Hondurasban

Lelőttek egy feltételezett drogcsempészt az amerikai kábítószer-ellenes hatóság (DEA) ügynökei Honduras északi részén, lakatlan vidéken.

2012.06.25 10:34MTI

"A DEA-ügynök akkor lőtt rá a feltételezett drogkereskedőre, amikor az használni próbálta a fegyverét. Az ügynök saját és csapata életét védte. A feltételezett kábítószer-kereskedő meghalt" - mondta a nagykövetség szóvivője, Stephen Posivak. Az akció, amelynek során kitört a lövöldözés, egy körülbelül negyven fős csoport ellen irányult, amelynek tagjai kábítószert pakoltak ki egy repülőgépből. A DEA emberei körülbelül 360 kilogramm kokaint foglaltak le a helyszínen.
 
Már májusban is volt egy hasonló akció, akkor az amerikai ügynökök a hondurasi rendfenntartó erőkkel együttműködve csaptak le egy hajóban utazó drogkereskedőkre. Abban az akcióban négy hondurasi halt meg. Honduras gyakori megállóhelye a Dél-Amerikából az Egyesült Államokba kábítószert szállító, főként mexikói csempészeknek. A DEA-ügynökök egy új, agresszív drogellenes stratégia keretében működnek együtt a hondurasi rendőrökkel és a hadsereggel. 

Az április óta tartó műveletekben eddig már fele annyi drogszállító repülőt sikerült lefülelni, mint az előző 18 hónap során összesen. Az Anvil Művelet névre keresztelt küldetésben hat amerikai helikopter és egy különleges DEA-egység vesz részt. A csapat minden észlelt azonosítatlan repülő nyomába ered nem amerikai, szerződéses pilótákkal, akiknek nincs úgy megkötve a keze, ha összetűzésre kerül sor, mint az amerikai hadseregnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.