Tálibok az elkövetők?

Pokolgép robbant a busz alatt, legalább kilencen meghaltak

Egy autóbusz legalább kilenc utasa meghalt és 22 megsebesült, miután a jármű egy házi készítésű robbanószerkezetre futott hétfőn az afganisztáni Vardak tartományban.

2013.04.08 09:39MTI

A sebesültek közül 15-en súlyos vagy életveszélyes állapotban vannak - mondta Attaulla Hogjani tartományi szóvivő, aki a lázadó tálibokat tette felelőssé a merényletért. "Ki más tesz házilagos pokolgépeket a közutakra?" - kérdezte felháborodottan. 

Gulám Fárúk Vardak tartományi közegészségügyi igazgató tájékoztatása szerint a halottak között van egy nő, a sebesültek között pedig három gyermek.
 
A Kabultól délnyugatra elterülő Vardak tartomány nem biztonságos, ugyanakkor stratégiai fontosságú terület, azon az úton fekszik, amely a fővárost összeköti a déli Kandahárral. 

A hasonló nevű tartományban erősen megvetették lábukat a tálibok, és gyakran követnek el gyilkos akciókat. Egy héten belül ez a negyedik jelentősebb incidens Afganisztánban, ahol a tél elmúltával újra kezdetét vette a "harci szezon".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.