Halottakkal

Pokolgépes merénylet Pakisztán délnyugati részén

Pokolgép robbant Pakisztán délnyugati részén egy kisváros piacterén pénteken, legkevesebb hat ember meghalt - közölte a helyi rendőrség.

2013.03.22 12:31MTI

A merénylet Dera Allah Jar településen történt, mintegy 270 kilométerre délkeletre Beludzsisztán tartomány székhelyétől, Kvettától. Legalább tizenöten, más értesülések szerint negyvennél is többen megsebesültek.

A tettesek a robbanószerkezetet motorkerékpárra szerelték, és távolról hozták működésbe. Egyelőre nem tudni, mi volt a célpont. A robbanásban öt-hat üzlet súlyosan megrongálódott. A sebesülteket kórházba vitték, öt ember állapota súlyos. A hatóságok szerint a romok alatt még lehetnek életben maradt emberek.

Beludzsisztán tartományban az utóbbi időben gyakoriak a véres támadások, merényletek a síita kisebbség ellen, és helyi felkelők egyebek közt nagyobb részt követelnek maguknak a tartomány természeti erőforrásaiból. Gyakorlatilag akadálytalanul tevékenykednek a nagy számban jelen lévő szélsőséges csoportosulások, valamint külföldi zsoldosok és az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat fegyveresei.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.