Rekord

Egy tonna kokaint foglaltak le Costa Ricában

Csaknem egy tonna kokaint foglalt le a rendőrség helyi idő szerint vasárnap Costa Ricában.

2013.04.08 07:31MTI

A 901 kilogramm drogot - és vele együtt fegyvereket, járműveket és készpénzt - a közép-amerikai ország nyugati partvidékén, Quepos városában kobozták el.

Kilenc feltételezett kábítószer-kereskedőt - négy kolumbiai, két Costa Rica-i, két nicaraguai és egy panamai állampolgárt - őrizetbe vettek.

"Az áru tengeren érkezett, valószínűleg Kolumbiából" - közölte az illetékes Costa Rica-i minisztérium.

A Bolíviában, Peruban és Kolumbiában előállított kokain nagy részét Közép-Amerikán keresztül csempészik az Egyesült Államokba.

Costa Ricában 2011-ben 7,4 tonna, tavaly már 15,5 tonna kokaint foglaltak le a hatóságok. Idén már most hat tonnánál tartanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.