Chávez jobbkeze

Maduro tűnik az egyértelmű esélyesnek

10-17 százalékkal több szavazatra számíthat a baloldali populista szocializmust elutasító Caprilesnél.

2013.04.07 08:29MTI

Nicolás Maduro ideiglenes elnök tűnik a venezuelai választások egyértelmű esélyesének friss közvélemény-kutatások szerint, a néhai Hugo Chávez jobbkeze tetemes előnnyel vezet Henrique Capriles ellenzéki jelölt előtt.

Helyi idő szerint szombaton négy közvélemény-kutató intézet tette közzé felmérésének eredményeit, amelyek arról tanúskodnak, hogy Maduro - aki Chávez alelnöke volt - 10-17 százalékkal több szavazatra számíthat a baloldali populista szocializmust elutasító Caprilesnél. Az Hugo Chávez halála miatt szükségessé vált elnökválasztást április 14-én tartják.

A tavaly októberben rendezett voksoláson Capriles a szavazatok 44 százalékát szerezte meg Chávez 55 százalékával szemben, az elnök halála azonban újabb esélyt hozott az ellenzék számára. A rövid választási kampány, illetve a Chávez halála utáni gyászos közhangulat azonban nem kedvez az ellenzéki erőknek - mutattak rá a közvélemény-kutató intézetek, amelyek adatait a Telesur tévécsatorna ismertette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.