Huszonöt ember meghalt

Öngyilkos merénylő robbantott egy iraki választási rendezvényen

Huszonöt ember meghalt, hatvan pedig megsebesült szombaton az iraki fővárostól északra fekvő Baakúbában, egy választási rendezvényen.

2013.04.06 19:18MTI

Egy képviselőjelölt közterületen, több nagy sátor alatt ebédet adott támogatóinak, amikor a merénylő működésbe hozta a testére erősített pokolgépet. A képviselőjelölt sértetlen maradt.
   
Egy fiatal túlélő elmondta, hogy a támadó először egy kézigránátot dobott az egyik sátorba. A robbanás hatására mindenki menekült a sátrak alól, majd a merénylő felrobbantotta a testére erősített pokolgépet.
   
Irakban április 20-án tartanak tartományi választásokat; sokan attól tartanak, hogy emiatt növekszik majd az erőszakos cselekmények száma.
   
Egyelőre senki sem vállalta a támadás elkövetését, az ilyen akciókat jellemzően az al-Kaida terrorszervezet emberei követik el, hogy aláássák a központi kormány iránti bizalmat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.