Pesavar

Újabb öngyilkos merénylet Pakisztánban, legalább 6 halott

Öngyilkos merényletet követtek el a pakisztáni biztonsági erők egyik gépkocsioszlopa ellen pénteken az ország törzsek uralta északnyugati részében, legalább hat ember meghalt, köztük két nő.

2013.03.29 09:14MTI

A támadás a térség legnagyobb városában, Pesavarban történt. Doszt Mohamed Hán helyi rendőrtiszt elmondta, hogy a merénylő akciójával a határ menti térség rendőrségének vezetőjét vette célba. Abdul Madzsid Marvat azonban sértetlen maradt. Meghalt viszont a biztonsági erők három tagja, valamint három civil, tizenöten pedig megsebesültek.

Pesavar, a tálib szélsőségesek fellegvárának tekintett félautonóm törzsi terület határán fekszik. A városban a tálib fegyveresek számos pokolgépes merényletet hajtottak végre a biztonsági erők és civilek ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.