Utcai zavargások, kőhajigálás

Izraeli-palesztin összetűzések a "Föld napján"

Összetűzésekre került sor palesztin tüntetők és izraeli biztonsági erők között szombaton egy ciszjordániai határátkelőhelynél, palesztin részről több sebesülést jelentettek.

2013.03.30 15:41MTI

A palesztinok március 30-án tartják a "Föld napját", arra emlékezve, hogy 1976-ban ezen a napon halt meg az arab közösség hat tagja egy tüntetésen, amelyen a palesztin földek izraeli elkobzása ellen tiltakoztak. Ebből az alkalomból tartottak tüntetéseket a Gázai övezetben, Betlehemben, valamint a Jordán folyó nyugati partján. 

Az utcai zavargások a Jeruzsálemtől északra található Kalandia határátkelőnél törtek ki. A palesztinok kővel dobálták az izraeli erőket, akik könnygáz bevetésével és figyelmeztető lövésekkel válaszoltak. Helyszíni beszámolók szerint a gázai Rafah városnál szintén figyelmeztető lövések dördültek el.

Fotó: MTI


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.