Elfogták őket

Internetkábelt akartak elvágni egyiptomi búvárok

Az egyiptomi parti őrség elfogott szerdán három búvárt, akik megkíséreltek elvágni egy tenger alatti internetkábelt nem messze Alexandria kikötőjétől.

2013.03.28 08:09MTI

A parti őrség járőre feltartóztatott egy halászcsónakot, s a csónakban ülő három, búvárruhás férfit őrizetbe vette - mondta el a lapnak egy szóvivő. Múlt pénteken a legnagyobb egyiptomi internetszolgáltató két földközi-tengeri kábele sérült meg, ami miatt a netezők az ország egész területén napokig csak csökkentett sebességgel tudtak a világhálón böngészni.
 
A monopolhelyzetben lévő Egypt Telekom cég vezérigazgatója akkor azt nyilatkozta, hogy a vezetékeket egy hajó rongálta meg. Egyiptomban az utóbbi években gyakran rongálódtak meg a tengerfenékre fektetett internetkábelek, s a híradások szerint legtöbbször hajók propellere vagy horgonya tett kárt a vezetékekben. Egyelőre nem tudni, hogy a szerdán elfogott búvároknak van-e közük a korábbi esetekhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.