Likud-közlemény

Izrael - Móse Jaalon lesz az új védelmi miniszter

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök vasárnap hivatalosan is Móse Jaalont jelölte új kormánya védelmi miniszterének a tárcát eddig vezető Ehud Barak helyére.

2013.03.17 12:40MTI

"Egy Izrael biztonsága szempontjából ennyire döntő időszakban, amikor egész térségünk forrong, fontos, hogy e poszton olyan tapasztalt személyiség álljon, mint Móse Jaalon. Az ország minden polgára nevében sok sikert kívánok neki" - mondta Netanjahu.

A 62 éves Jaalont a kemény vonal hívének tartják a telepesítés ügyében. Annak idején ellenezte az izraeli hadsereg 2005-ös kivonulását a Gázai övezetből. Osztja Netanjahu bizalmatlanságát a palesztinokkal szemben, ugyanakkor óvatosabbnak mutatkozik az iráni atomprogramot, illetve az iráni atomlétesítmények elleni esetleges izraeli csapást illetően.

Móse Jaalon a fegyveres erők vezérkari főnöke volt 2002-től 2005-ig, de megbízatását akkor nem hosszabbították meg a gázai kivonulást ellenző álláspontja miatt. Az eddigi kormányban miniszterelnök-helyettes és a stratégiai ügyek minisztere volt, s ekként a kabinet belső köréhez tartozott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.