Leradírozzák Izraelt a világhálóról?

Egyesített erőkkel, komoly támadás készül a zsidó állam ellen

Az Anonymus hacktivista csoport - független hekkerekkel közösen - tervez nagyszabású kiber-hadjáratot Izrael ellen, az "OpIsrael" hadművelet második felvonásnak keretében.

2013.03.15 18:11Konrád - ma.hu

„A hacktivisták április hetedikén kezdik meg a kibertámadást Izrael ellen” - közölte Twitterén az Anonymus. azt ígérve: leradírozzák a zsidó államot az internetről. Úgy tűnik. Izrael komolyan veszi a fenyegetést.

“Már napok óta szerveződik a dolog online. Ami megkülönbözteti a tervet a korábbi támadásoktól, hogy az Anonymushoz kapcsolódó csoportok szervezik világszerte, és úgy tűnik, egyesítik erőiket” - mondta a Haaretznek Ofir Ben Avi, az Elérhető Kormány online csoport igazgatója.

Az első “OpIsrael” akciót még tavaly novemberben indították, egy időben Izrael “Védelem Oszlopa” fedőnevű Gáza ellen irányuló támadásával. “Anonymus vagyunk. Légiót alkotunk. Nem bocsátunk meg. Nem felejtünk. Izrael, számíts ránk!” - üzenték akkor a hekkerek a zsidó állam hatóságainak.

Az akció során mintegy 700 izraeli weboldal esett folyamatos támadás áldozatául, többek között olyan kormányhivataloké, mint a külügyminisztérium és a miniszterelnök hivatalos weboldala. A pénzügyminisztérium jelentése szerint 44 millió egyedi támadást regisztráltak a kormányoldalakon.

Az “OpIsrael” utóhatásaként az Anonymus mintegy 5.000 izraeli hivatalnok személyes adatait, nevét, személyigazolvány számát és megán emailcmét tette közzé. A csoportot teszik felelőssé azért a támadásért is, aminek során a népszerű zsidó Walla email szolgáltató, 600.000 felhasználójának adatait lopták el és tették fel az internetre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.