#OpIsrael

Az Anonymous többszáz stratégiai fontosságú izraeli weboldalt tört fel

A nemzetközi hackerközösség masszív támadást indított 700 izraeli weboldal ellen.

2012.11.17 19:54ma.hu

Az Anonymous csoport elindította az #OpIsrael fedőnevű támadássorozatot, melynek keretében 700 izraeli weboldalt tört fel, tiltakozva a gázai események ellen. Az izraeli média megerősítette a hírt.

A hackerek állítólag a kormányzati struktúra stratégiai fontosságú weboldalaitól kezdve széles skálán „dolgoztak”, így a külügy mellett a helyi turisztikai cégek oldalait is elérhetetlenné tették.

Az eddigi legnagyobb támadás az Izraeli Külügyminisztérium ellen a nemzetközi fejlesztési programja, a Mashav ellen irányult. Az Anonymous a Twitteren jelentette be, hogy bejutottak az adatbázisba, és a weboldal jelenleg is elérhetetlen.

idfblog.com


"Olyan sok izraeli weboldal van megrongálva jelen pillanatban, hogy listát kellett készítettünk róla" - twittelték.

A hackerközösség az izraeli elnök hivatalos weboldalát és a védelmi erők blogját is elérhetetlenné tette (www.idfblog.com).

A Jerusalem Post megerősítette a csoport támadását, beleértve a külügy weboldalát, csak úgy mint a Kadima pártét, a Bank of Jerusalemét és a Tel Aviv-i törvényhatóságét. Ez utóbbi azóta már újra elérhető lett. Számos funkció mellett innen tájékozódhatnak az állampolgárok arról, merre találják az óvóhelyeket. Mint megemlítették, több mint 663 oldal ugyanannak a site-nak volt az aldomainje, és jelenleg megfelelően működnek.

A legtöbb tönkretett oldal szimplán üres volt, mindazonáltal akadt néhány, melyeken a palesztinokat támogató képeket és üzeneteket helyeztek el. Az egyik oldal nyitóján ez a felirat állt: "A támadás válasz a palesztin népet ért igazságtalanságra." Azóta a csoport azt állítja, hogy már 9000 oldalnál tartanak, de a valós számokat jóval kevesebbre becsülik az izraeliek.


Az offenzíva legelején az Anonymous már biztosította a palesztin népet támogatásáról. Egyik közleményükben hangot adtak nemtetszésüknek, ahogyan az Izraeli Védelmi Erők (IDF) „barbár módon, brutálisan és megvetésre méltóan” bánnak a palesztinokkal.

Felajánlást is közzé tettek, mivel számtalan palesztin van áram, így internet nélkül, ezért instrukciókat juttattak el a még csatlakozni tudó lakosokkal: „Ha van barátod Gázában, add át neki ezt a betárcsázós számot és az itt található információkat: http://pastebin.com/6dYQruHu.”

A "Gaza Care Package" olyan utasításokat tartalmaz arab és angol nyelven, mely segítséget ad azoknak a palesztinoknak, akit elvágtak a világhálótól, plusz további információkat arra vonatkozóan, hogyan kerülhetik el az IDF-et.

A nemzetközi hackerközösség tagjai közvetlen kapcsolatba léptek az izraeli erőkkel, az IDF szóvivőjének azt írták a Twitteren: "Bölcsen tennétek, ha számolnátok velünk", míg a weboldalra azt írták: "Hagyjátok abba Gáza bombázását. Izraeliek és palesztinok ezrei fekszenek álmatlanul és rémülten."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.