Csaknem négy tonna kokain és egy droglabor

Kolumbia: rajtaütött a hadsereg az ellenállók droglaborján!

Csaknem négy tonna kokaint foglalt le Kolumbiában a hadsereg, amely egyúttal felfedezte a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) legnagyobb droggyártó laboratóriumát.

2013.03.17 08:13MTI

Jorge Mora ezredes beszámolója szerint az ország délnyugati részében, lakatlan területen kialakított 500 négyzetméteres laborban 70 ember dolgozhatott, napi termelési kapacitása pedig az egy tonnát is elérte.

A lefoglalt 3,9 tonna kokaint a vizsgálat szeriont közép-amerikai és egyesült államokbeli piacokra szánták.

A műveletet Mora közlése szerint még a múlt hét elején hajtották végre. Akciója közben a katonaság rövid tűzharcba is keveredett a gerillákkal.

A szélsőbaloldali FARC a legnagyobb lázadószervezet Kolumbiában, csaknem 50 éve folytatja harcát a hatalom ellen. A fegyveres konfliktus a kormány becslései szerint már mintegy 600 ezer halálos áldozatot követelt. A két fél jelenleg béketárgyalásokat folytat Kubában.

A hadsereg szerint a most megsemmisített droglabor bevételét a FARC harci tevékenységeinek finanszírozására fordították.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.