A béke üzenetét hozta

Franciaországi imámokkal találkozott Simon Peresz

Mintegy húsz franciaországi imámmal és a párizsi régió több muzulmán közösségének vezetőjével találkozott vasárnap Simon Peresz izraeli államfő Párizsban, hogy a béke üzenetét tolmácsolja.

2013.03.10 16:40MTI

A találkozót egy nappal az előtt tartották, hogy megemlékeznek a 2012-ben Dél-Franciaországban elkövetett gyilkosságokról. A találkozón részt vett imámok közül többen utaztak Izraelbe és a palesztin területekre, miután 2012. március 11. és 19. között Toulouse-ban meggyilkoltak három muzulmán aktivistát, valamint egy zsidó iskola tanárát és két diákját. 

"Toulouse valóban fordulópont volt, mert az, aki gyilkolni akart, a bűn legutálatosabb arcát mutatta" - mondta Peresz a muzulmán vezetőkkel tartott találkozón. Hassen Chalghoumi, a párizsi régió Drancy településének imámja szólt "a március 11-ét és a muzulmánokat, majd a zsidókat meggyilkoló Mohamed Merah által elkövetett szörnyű bűntetteket" megelőző nehéz időszakról.
 
"Mindennapi harcunk a fundamentalizmus és az erőszak ellen irányul" - mondta Simon Peresznek. Peresz európai körútján a maga nemében egyedülálló volt a franciaországi muzulmán közösség vezetőivel tartott találkozó. Az izraeli államfő Brüsszelben és Párizsban járt, s ellátogat az Európai Parlamentbe is. Az 5 millió lelket számláló franciaországi muzulmán közösség a legnagyobb Európában. 

A találkozó végén Simon Peresz újságírók előtt megjegyezte, hogy nagy hatást tett rá a franciaországi muzulmán vezetők bátorsága, akik Izraelbe látogattak, s el merik ítélni a zsidó közösség ellen elkövetett bűncselekményeket is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.