Meghalt Chávez

Az ENSZ főtitkára méltatta Chávezt

Nyilatkozatban méltatta az elhunyt venezuelai elnöknek a szegények érdekében kifejtett tevékenységét az ENSZ főtitkára.

2013.03.06 06:42MTI

Helyi idő szerint kedden este New Yorkban közzétett nyilatkozatában Ban Ki Mun úgy értékelte, hogy Hugo Chávez megértette azoknak a venezuelaiaknak a problémáit, illetve vágyait, akik a legsebezhetőbbek voltak.

Ban Ki Mun kiemelte azt is, hogy az 58 éves korában súlyos rákbetegségben elhunyt államfő erőfeszítéseket tett a latin-amerikai regionális integráció érdekében és szolidaritást tanúsított a szomszédos országokkal.

A főtitkár különös jelentőségűnek nevezte Chávez hozzájárulását a kolumbiai kormány és a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) baloldali gerillaszervezet közötti béketárgyalások megvalósulásához.

Ban Ki Mun hangsúlyozta, hogy az ENSZ Chávez halála után is együtt kíván működni Venezuelával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.