Gyász

Meghalt Chávez - Kubai kormány: Fidel Castro "igaz fia" volt

Fidel Castro "igaz fiának" nevezte a kedden elhunyt Hugo Chávezt a kubai kormány.

2013.03.06 06:18MTI

Szerdára virradóra közzétett hivatalos nyilatkozatában a havannai kormány azt emelte ki, hogy Hugo Chávez "hűséges gyermekként" kísérte mindvégig Fidel Castrót, "a kubai forradalom atyját." Egyben bejelentette, hogy Kubában a venezuelai elnök emlékére háromnapos nemzeti gyászt rendeltek el.

A kubai kormány méltatta az ország egyik legszorosabb szövetségesének számított Chávezt, aki - mint fogalmazott - "érezte nehézségeinket és problémáinkat." Az állásfoglalás kiemelte azt is, hogy tizennégy évig tartó elnöksége idején Hugo Chávez Kubát mindig "nagylelkű támogatásban" részesítette.

A hivatalos közlemény utalt arra is, hogy Chávez nem csupán Fidel Castro "igaz fia" volt, de töretlen kapcsolatokat tartott fenn, megbonthatatlan barátságban volt Kuba jelenlegi vezetőjével, Raúl Castróval is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.