Szoros volt

Romney úgy érezte, nyerni fog

Mitt Romney a szívében úgy érezte, hogy el fogja nyerni az amerikai elnökséget és csak akkor döbbent rá, hogy veszíthet, amikor a választások éjszakáján az exit pollok azt mutatták, hogy Floridában szoros verseny alakult ki.

2013.03.03 20:35MTI

Ezt a volt republikánus elnökjelölt a Fox News televízió által vasárnap sugárzott interjújában jelentette ki. Romney a csütörtökön rögzített nyilatkozatával először szólalt meg a választás elvesztése után. Mitt Romney arra számított, hogy győzni fog Floridában, ám Barack Obama elnök végül meggyőző többséggel nyert e "billegő" államban. 

A volt massachusettsi kormányzó szerint "lassú volt a felismerése" annak, hogy Obama fog nyerni - s ezt az elnök Ohióban elért győzelme véglegesítette. A volt republikánus elnökjelölt elismerte, hogy kemény csapásként érte a vereség, de azt állította, hogy nem rágódik rajta és hogy nem akarja az életét a visszatekintéssel eltölteni.
 
Felesége, Ann Romney bevallotta, hogy a vereség éjszakáján és azóta is többször sírt és hogy még mindig gyászolja férjének kudarcát. Mitt Romney ugyanakkor azzal tréfálkozott, hogy a Fehér Házért folytatott második küzdelme során jobban teljesített, mint 2008-ban, amikor a republikánus előválasztáson alul maradt John McCain arizonai szenátorral szemben. Kizárta, hogy harmadszor is rajthoz álljon. 

A volt elnökjelölt elismerte, hogy kampánya nem végzett jó munkát a kisebbségi választók megszólításában és hogy a republikánusoknak jobban kell teljesíteniük az afroamerikaiak és a spanyolajkúak rokonszenvének elnyerése érdekében. 

Mint mondta, alábecsülte azt a vonzerőt, amit Obama egészségügyi reformja gyakorolt az alacsony jövedelmű választókra. Mitt Romney egyébként Barack Obamát hibáztatta a szövetségi büdzsé automatikus csökkentése miatt. Mint mondta, november óta a költségvetés kérdésében elszenvedett fiaskó látványa volt számára "a legnehezebb" . 

A Romney-házaspár jelenleg Dél-Kaliforniában él és a választások óta ritkán jelenik meg a közvélemény előtt. A 64 éves Ann Romney elmondta, hogy felkérést kapott egy táncos vetélkedőműsortól, de azt visszautasította, mert már nem olyan "hajlékony", mint kellene.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.