Hittérítésért

Félszáz egyiptomi keresztényt tartóztattak le Bengáziban

Bengáziban a héten letartóztattak 48, hittérítéssel vádolt egyiptomi keresztényt.

2013.03.01 17:37MTI

A név nélkül nyilatkozó tisztségviselő elmondta, hogy a városi piacon dolgozó egyiptomi kereskedőket vettek őrizetbe, miután információik szerint "gyanús tevékenységet folytattak".
 
Szavai szerint a csoport tagjainál bibliákat, áttérésre buzdító röpiratokat, valamint Krisztust és az egyiptomi kopt keresztény egyház 2012-ben elhunyt fejét, III. Senuda pápát ábrázoló képeket találtak. A muzulmán Líbiában tilos a keresztény hittérítés. 

A tisztségviselő hozzátette: az egyiptomiakat azzal is vádolják, hogy illegálisan léptek Líbia területére. Egy, az interneten közzétett videofelvétel kopaszra nyírt fejjel mutat közülük mintegy negyven férfit, amint egy apró helyiségben a padlón ülnek, miközben egy szakállas líbiai azt magyarázza, hogy hittérítés miatt fogták el őket. 

A bengázi városi tanács egy forrása ugyanakkor azt állította, hogy a bevándorlási törvények megsértése miatt folyik ellenük vizsgálat. 

Február közepén szintén hittérítés gyanújával tartóztattak le Bengáziban egy dél-afrikait, egy egyiptomit, egy dél-koreait és egy svéd-amerikai kettős állampolgárt, tavaly pedig a Nemzetközi Vöröskereszt volt kénytelen bezárni bengázi képviseletét, miután bibliák osztogatásával és hittérítési próbálkozással vádolták meg munkatársait. 

Moammer Kadhafi rezsimének 2011-es bukása óta a Líbiában élő keresztény kisebbség nemegyszer aggodalmát fejezte ki az iszlám szélsőségek erősödése miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.