Adókedvezmény-ügy

MSZP: három év után megszólalt a kereszténydemokraták lelkiismerete

Az MSZP szerint három év után végre megszólalt a kereszténydemokraták lelkiismerete.

2013.02.08 16:59MTI

Török Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője az MTI-nek pénteken eljuttatott közleményében ennek jeleként értékelte, hogy a KDNP parlamenti frakcióvezetője szerint az átlag alatti jövedelmű családoknak is biztosítani kell az adókedvezményt. 

"Ezzel a szocialista párt után három évvel végre Harrach Péter is kimondta, hogy az Orbán-kormány egykulcsos adórendszere igazságtalan, mert amíg a leggazdagabbak pénztárcáját vastagítja, az átlagos fizetésből élők terheit növeli" - fogalmazott. Hozzátette: az MSZP olyan, komplex adórendszert javasol, amely nemcsak igazságos, hanem felelős tehermegosztást is jelent majd Magyarországnak. 

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a kormánypárti frakciószövetség gyulai ülése után csütörtökön azt mondta: a tanácskozáson a kereszténydemokraták ismét előterjesztették, és Orbán Viktor miniszterelnök, Fidesz-elnök vállalta is a családi adókedvezmény kiterjesztését, így nemcsak az adóból, hanem a járulékból is levonhatják az adókedvezményt azok a családok, amelyeknél a kisebb jövedelmük miatt az adó esetében ez nem teljesül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.