Legalább tizenhat ember meghalt

Tálibok támadtak meg egy rendőrségi ellenőrzőpontot Afganisztánban

Meghalt legalább 16 ember - köztük 10 rendőr - egy ellenőrzőpont elleni tálib támadásban szerdán a közép-afganisztáni Gazni tartományban.

2013.02.27 12:50MTI

Músza Hán Akbarzada, Gazni kormányzója azt mondta: az áldozatok közül tízen rendőrök voltak, a többi a poszton dolgozó polgári személy. Egyik helyettese beszámolt arról, hogy a támadók egyelőre ismeretlen módon jutottak be a posztra, ahol előbb méreggel elkábították az ott tartózkodókat, majd a magatehetetlen embereket agyonlőtték.
 
A nyilatkozatok azt sejtetik, hogy a támadókat az őrsön belülről is segítette valaki. Egyes források szerint a halálos áldozatok száma 17. A támadásnak tíz sebesültje is van. Tálib részről megerősítették, hogy ők hajtották végre az akciót. 

Az elmúlt egy hónapban a múlt hét végéig lényegében nem történt súlyos merénylet Afganisztánban. Szombat óta azonban már több terrorakció volt az országban. Szerda reggel Kabulban egy katonai busz mellett öngyilkos merénylő robbantotta fel magát. A terrorcselekményben a legfrissebb közlések szerint tíz ember sebesült meg, köztük hat katonatiszt és több polgári lakos.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.