Nevelőanyja gyakorlatilag agyonverte

Verte és gyógyszerezte a hároméves kisfiút gyilkos mostohája

Újabb örökbe fogadott orosz gyermeket gyilkoltak meg az Egyesült Államokban: a hároméves kisfiút amerikai nevelőanyja gyakorlatilag agyonverte.

2013.02.18 21:00MTI

Makszim Kuzmin január végén halt bele súlyos belső és külső sérüléseibe, de csak most derült ki az eset, amely várhatóan tovább élezi a Moszkva és Washington között tavaly kialakult ellentéteket.
   
Az orosz parlament alsóháza decemberben fogadta el azt a jogszabályt, amellyel megtiltotta, hogy amerikai állampolgárok orosz gyermekeket fogadhassanak örökbe. A lépés válasz volt egy, az amerikai törvényhozás által szintén tavaly év végén elfogadott, orosz tisztviselőket büntető törvényre.
   
Az orosz választörvényt egy, az Egyesült Államokba került orosz kisfiúról, Gyima Jakovlevről nevezték el. Őt amerikai nevelőapja 2008-ban a nagy hőségben lezárt autójukban hagyta, és a gyermek megfulladt. A mostohaapát az amerikai bíróság nem találta vétkesnek.
   
Hivatalos orosz statisztika szerint 1996 óta közel 60 ezer orosz gyermeket fogadtak örökbe amerikai állampolgárok. Az Egyesült Államok hivatalos adatai szerint 1999 óta több mint 45 ezer orosz gyermek került örökbefogadás révén az országba. Eddig összesen 19 örökbefogadott orosz gyermek halt meg, néhányat az örökbefogadó szülők öltek meg, a többiek balesetben vagy betegség következtében hunytak el. Az orosz főügyészség adatai szerint ugyanezen idő alatt Oroszországban másfél ezer gyermek halálát okozták orosz örökbefogadó szülők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.