Videofelvételeket mutatott be a fegyverről

Észak-Korea teljes területét elérő manőverező robotrepülőgépről számolt be Szöul

Olyan manőverező robotrepülőgép kifejlesztéséről számolt be Dél-Korea csütörtökön, amely Észak-Korea teljes területén képes célpontokat elérni.

2013.02.14 11:59MTI

A bejelentés célja a szakértők szerint az volt, hogy meggyőzzék azokat az aggodalmaskodókat, akik szerint Szöul műszaki téren lemaradt északi szomszédja mögött, amely a héten végrehajtotta harmadik nukleáris kísérletét.
   
A dél-koreai védelmi minisztérium videofelvételeket mutatott be a fegyverről. Ezeken a rombolókról és tengeralattjárókról felbocsátott robotrepülőgépek különböző feltételezett célpontokat semmisítettek meg. A fegyverről már tavaly áprilisban beszámoltak, de tisztviselők szerint mostanra befejeződött hadrendbe állítása. Hatótávolságáról konkrét adatokat nem közöltek.
   
Észak-Korea előnyre tett szert tavaly a nagy hatótávolságú rakétafejlesztés területén, mikor decemberben egy interkontinentális rakétával Föld körüli állított pályára egy műholdat.
   
Washington szerint Észak-Korea célja az, hogy olyan nukleáris robbanófejjel felszerelt interkontinentális rakétát fejlesszen ki, amivel csapást mérhet az Egyesült Államokra.
   
Phenjan, amely naponta nevezi háborús uszítónak az Egyesült Államokat és Dél-Koreát, várhatóan dühödten válaszol majd a mostani szöuli bejelentésre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.