Lefoglalták

Iránból csempészhették a jemeni fegyverszállítmányt

A jemeni hatóságok az ország felségvizein lefoglaltak egy fegyverszállítmányt, amelyet amerikai tisztviselők gyanúja szerint Iránból csempésztek be azzal a céllal, hogy támogassák a jemeni lázadókat.

2013.01.29 07:48MTI

A jemeni kormány az ország washingtoni nagykövetségén keresztül adott ki közleményt a január 23-i műveletről, amelyet az Arab-tengeren hajtottak végre.

A közleményből az is kiderül, hogy a lefoglalt szállítmányban légvédelmi rakéták is voltak, továbbá robbanóanyagok, rakétagránátok, valamint pokolgépek készítéséhez szükséges felszerelés.

Amerikai forrás szerint a jemeni művelet összehangolásában részt vett az amerikai haditengerészet is. Egy másik forrás szerint a szállítmány megrendelője vélhetően a kormányellenes, síita Húti klán volt. Az arab országban az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet is megvetette a lábát.

A fegyvereket vivő hajó többféle zászló alatt hajózott, legénysége viszont jemeni volt. A kormányközlemény szerint a hatóságok tovább vizsgálják a hajózási dokumentumokat, hogy minél pontosabban azonosítani tudják a jármű által bejárt útvonalat.

Irán tagadja, hogy bármilyen formában beavatkozna jemeni ügyekbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.