Tanulmányi vízummal vitték be a fiatalokat

Embercsempész-hálózatot lepleztek le a román hatóságok

Egy pakisztáni és román állampolgárokból álló embercsempész-hálózatot lepleztek le hétfőre virradóra a román hatóságok.

2013.01.28 12:59MTI

A Román Határrendészet honlapján közzétett közlemény szerint a szervezett bűnözői csoport pakisztáni állampolgárokat juttatott a román-magyar határon át a Schengen-övezetbe.
   
A csoport tanulmányi vízummal vitt Romániába pakisztáni fiatalokat, akik azonban el sem kezdték tanulmányaikat a Bukaresti Műszaki Egyetemen, hanem menedékjogot kértek. Míg a román hatóságok a menedékjoggal kapcsolatos teendőket intézték, a fiatalokat a hálózat tagjai a zöldhatáron át Magyarországra juttatták, ahonnan Ausztriába vagy Olaszországba utaztak tovább.
   
A közlemény szerint a bűnöző csoport működését november óta figyelték a hatóságok. Egy beépült nyomozó pontos információkat szolgáltatott a csoport által alkalmazott módszerekről.
   
Az ügyészség egy román és két pakisztáni állampolgárt vett őrizetbe, akiket szervezett bűncsoport létrehozásával gyanúsítanak.
   
Mihaela Les, a határrendészet temesvári regionális igazgatóságának szóvivője a nyomozás érdekeire hivatkozva nem kívánt nyilatkozni az MTI-nek arról, hogy a hálózat hány pakisztáni állampolgárt juttatott az elmúlt időszakban Magyarországra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.