Stabil hőkamera segítségével

Három embercsempészt és két tucat határsértőt fogtak el Csongrád megyében

Három embercsempészt és több mint két tucat határsértőt fogtak el a rendőrök az elmúlt 24 órában Csongrád megye déli részén.

2013.01.26 09:13MTI

Szenti Szabolcs elmondta, a járőrök péntek este sötétedés után egy koszovói házaspárt, valamint öt év körüli gyermeküket fogták el Röszke külterületén. A családdal együtt két szerbiai férfit is előállítottak, róluk kiderült, hogy embercsempészek.
   
A rendőröknek feltűnt, hogy a család nem vitt magával csomagokat, hamarosan kiderült, a poggyászokat egy harmadik szerbiai férfi autóval vitte át a határon a röszkei átkelőnél, őt egy közeli benzinkútnál fogták el. Két társához hasonlóan ellene is embercsempészés miatt indult büntetőeljárás. Az ő feladata a család Ausztriába juttatása lett volna - közölte a százados.
   
Éjszaka és hajnalban a stabil hőkamera segítségével, illetve lakossági jelzésre öt csoportban összesen 21 illegális bevándorlót fedeztek fel a rendőrök Röszke és Mórahalom közelében, az afgán, pakisztáni, koszovói és török állampolgárokat elfogták a járőrök. Három koszovói állampolgár egy buszon utazva próbált hamis papírokkal Magyarországra jutni. Az elfogott határsértők ellen idegenrendészeti eljárás indult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.