Hajszát indítottak a tettesek elfogására

Fegyveresek végeztek rendőrökkel a Fülöp-szigetek középső részén

Fegyveresek rajtaütöttek vasárnap a Fülöp-szigetek középső részén egy teherautón, amelyen rendőrök és faluőrök utaztak, kilenc ember meghalt, kettő megsebesült.

2013.01.27 08:29MTI

 Gary Genelaso rendőrtiszt telefonon arról számolt be, hogy a támadók a Negros-szigeteken lévő La Castellana városnál hajnalban csaptak le a járműre. A rendőrök és helyi őrök egy falusi fesztiválon szavatolták a rendet. A halottak között van egy rendőrtiszt, valamint számos faluőr.
   
A rendőrség útakadályokat állított fel és hajszát indított a tettesek elfogására. A hadsereg és a rendőrség állítása szerint a támadók az Új Néphadsereg (NPA) kommunista gerillaszervezet emberei lehettek, vagy esetleg egy másik fegyveres csoport tagjai.
   
Az NPA több mint negyven éve harcol abban a reményben, hogy kommunista államot hoz létre a Fülöp-szigeteken. A konfliktus eddig már 40 ezer ember életét követelte, és megakasztotta a fejlődést a délkelet-ázsiai ország szegény, de természeti kincsekben gazdag vidéki területein.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.