Tüntetők és rendőrök csaptak össze

Többen meghaltak és több százan megsebesültek a szuezi tüntetéseken

Öten meghaltak és több százan megsebesültek péntek este az egyiptomi Szuez városában az éppen két éve kezdődött forradalom eredményeivel elégedetlen tüntetők és a kivezényelt rendőrök közötti összecsapásokban.

2013.01.26 07:25MTI

Kórházi források öt halottról tettek említést, de vannak olyan jelentések, amelyek hét halottról szólnak, s egyikük állítólag rendőr. Mindnyájan lőtt sebeikbe haltak bele.
   
A zavargásokban 280 civil és 55 rendőr sérült meg, egyeseknek közülük válságos az állapota, ezért nem kizárt, hogy tovább fog emelkedni a halálos áldozatok száma.
   
Az összecsapások egy szuezi kormányzati épületnél zajlottak. Az új hatalom politikájával elégedetlen tüntetők több kísérletet tettek az épület ostromára, de minden alkalommal a rendőrök kemény ellenállásába ütköztek. Sikerült viszont felgyújtaniuk az épületet. Szemtanúk szerint a rendőrök tüzet nyitottak a tüntetőkre, miután a tömegből lövéseket adtak le rájuk.
   
A forradalom második évfordulóján kormányellenes megmozdulások voltak Kairóban, Iszmailíjában és más városokban is. A tüntetők a Mohamed Murszi elnököt támogató iszlamista Muzulmán Testvériség több irodáját felgyújtották.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.