Tíz év börtön várta

Húsz éven át magyarnak adta ki magát egy olasz bűnöző

Magyar névvel és magyar dokumentumokkal menekült a letartóztatás elől egy olasz bűnöző, aki végül Szicíliában került rendőrkézre - adták hírül a keddi szicíliai újságok.

2013.01.22 17:12MTI

Kopp János néven élt a szicíliai Agrigentótól nem messze lévő Licata városában az 50 éves Marco Battaglieri.

Az olasz hatóságok által húsz éve körözött férfi magyar személyazonossággal és magyar dokumentumokkal tudott elbújni a lopás, csalás, hamisítás és uzsora miatt rá kiszabott tíz év börtönbüntetés alól.

Végül saját maga árulta el identitását: Licata csendőrségén panaszt emelt a személyi adatai nyilvántartásában történt hiba miatt. A hatóságok gyanút fogtak és házkutatást tartottak otthonában, ahol tucatnyi hamis dokumentumot találtak.

Olasz sajtóértesülések szerint Battaglierivel szemben a magyar hatóságok 2012-ben európai körözést rendeltek el negyven különböző csalási eset miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.