Tökéletes másolatokat készítettek

Fémpénzhamisítókat tartóztattak le Olaszországban

Érmehamisító pénzverdét leplezett le Lazio tartományban az olasz csendőrség.

2013.01.20 18:21MTI

A hamis egy- és kéteurósok tökéletes másai voltak az eredetieknek. A pénzhamisítók az egyeurósból a franciát választották, melyen egy stilizált fa látható a Szabadság, Egyenlőség, Testvériség felirattal. A kéteurósból az olaszt másolták, mégpedig a 2006-ost, melynek egyik oldalát a torinói téli olimpia jelképe díszítette. 

A hatóságok a Rómától nem messzi Gallicano külvárosában, egy villa garázsában leplezték le az illegális pénzverdét. Három ötvenéves olasz férfit tartóztattak le, akiknek eredeti szakmája aranyműves és rézkarckészítő volt - jelentette a vasárnapi olasz sajtó. A hamis pénzt külföldön akarták értékesíteni. 

Kiválónak nevezte a hamisítók munkáját az olasz csendőrség, amely szerint még a szakértők is nehezen tudták volna megkülönböztetni az igazi aprópénzt a másolattól. A papírpénzt a kasszáknál ellenőrzik, de az apróra a kereskedők nem figyelnek oda. A hamis aprót az érmék széléről lehet felismerni.
 
Az eredeti egy- és kéteurós oldalán vonalkák sorakoznak, ez az egyetlen, melyet nem tudnak tökéletesen utánozni - mondta el az újságoknak az olasz csendőrség pénzhamisítás elleni egységének tagja. Aprópénzt általában kevesebbet hamisítanak, mivel nem számít jó üzletnek és körülményes a szállítása. Az utóbbi években az Európában leleplezett tizenkilenc illegális pénzverdéből tíz Olaszországban működött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.