Egyik oldal sem szerzett többséget

Patthelyzet az alsó-szászországi tartományi választáson

Az első becslések szerint előretörtek a konzervatív CDU-val kormányzó liberálisok (FDP) és az ellenzéki szociáldemokratákkal (SPD) kormányváltásra készülő Zöldek a németországi Alsó-Szászország tartományban tartott vasárnapi helyi törvényhozási választáson, de egyik oldal sem szerzett többséget.

2013.01.20 18:53MTI

A választás nagy nyertesének az FDP tűnik, amely 10 százalék körüli eredményt ért el, pedig a támogatottsága még egy hete is az 5 százalékos tartományi parlamenti bejutási küszöb alatt volt. 

Az Alsó-Szászországot az liberálisokkal 2003 óta kormányzó konzervatívok a várakozásoknak megfelelően az első helyen végeztek, de támogatottságuk jelentősen csökkent. A koalíció ezért valószínűleg elveszíti a többséget a tartományi gyűlésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.