Tűz az A7-es autópályán, Alsó-Szászországban

Az ablakokat törve menekültek a diákok a lángoló buszból

Kigyulladt egy hamburgi iskolás gyerekeket szállító autóbusz szombat hajnalban az alsó-szászországi Soltau mellett, az A7-es autópályán, az utasok egy részének az ablakokat kitörve sikerült kimenekülniük az égő járműből, néhányan könnyebben megsérültek.

2012.02.25 12:59MTI

A buszon egy hamburgi kereskedelmi iskola 39 tanulója utazott öt kísérő tanárral. Síkirándulásról tértek haza a dél-németországi Allga:ui-Alpokból.
   
A gyerekek a buszban terjedő füstre lettek figyelmesek. A sofőr megállt a pihenősávon, de szinte azonnal felcsaptak a lángok. A busz hátsó részében ülő 17-19 éves fiatalok csak az ablakokat kitörve tudtak kimenekülni az égő járműből. Nyolcat közülük vágási sérülésekkel és füstmérgezéssel kórházba szállítottak. A busz teljesen kiégett. Előzetes vizsgálatok szerint a tüzet műszaki hiba okozta.
  
A baleset színhelyére rövid időn belül 120 tűzoltó, mentőorvosok és egészségügyi személyzet érkezett. A tűzoltók szerint nagy szerencse volt, hogy a busz hátsó részében nem ültek idősebb emberek, mert ők nem tudtak volna az ablakon át kimenekülni. 2008 novemberében Hannover mellett, az A2-es autópályán egy hasonló buszbalesetben 20 utas szörnyethalt, és 13-an megsérültek, zömükben idősebb emberek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.